6 август 2012 г.

Беседа в храм "Св. св. Кирил и Методий"

http://poseti.guide-bulgaria.com
  Беседа в столичната църква "св. св. Кирил и Методий", ще се проведе на 9  август (четвъртък), беседата ще бъде на тема: "Учението и отношението на Църквата и на сектите към човешкото здраве". Лектор  ще бъде д-р Десислава Панайотова, експерт в Културно-просветния отдел при Св. Синод на БПЦ-БП; директор на ЦРИК „Св. св. Кирил и Методий”. Беседата се извършва с благословението на иконом Александър Георгиев, който е и председател на храма. 
  В беседата ще се спре  задълбочено върху църковното библейско и светоотеческо учение за дара на здравето, произхода на болестите, начините за изцеляване от тях или за тяхното понасяне. Също ще бъде направено сравнение с някой сектантски виждания за здравето и болестите. Беседата ще започне от 18.00 ч. в Енорийска лекционна зала, ет. 1.
 Ако искате, да влезете и в сайта на храма, ето линк към него - http://www.symvol.org/mm/hram/.

Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.