1 юни 2015 г.

Софийският Университет ще обучава църковни журналисти

Богословският факултет на Софийския университет започва обучение на църковни журналисти и медийни анализатори в новата магистърска програма "Църква и медии", съобщава Offnews .
В програмата ще бъдат приемани студенти от академичната 2015/2016 г.
Целта й е да подготви богослови за работа в медиите.
"На фона на глобалните промени, съвременното общество изпитва все повече потребност от бърза, достоверна и професионална информация по религиозните проблеми.
Живото християнско благовестие и цялото безценно църковно наследство имат своето място в свободния демократичен диалог и публично обществено мнение. Дигиталната комуникация подпомага църковния живот и мобилизира християните за благотворителни, културни и просветни дейности", пишат от СУ.
Програмата ще се изучава в 4 семестъра, в платено задочно обучение.
Неин ръководител е деканът на Богословския факултет доц. д-р Александър Омарчевски.
Дисциплините са подбрани заедно с декана на Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ доц. д-р Теодора Петрова.

Преподавателите ще са от двата факултета и практикуващи журналисти и IT специалисти.

Източник: http://offnews.bg/
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.