22 юни 2012 г.

Света Троица

Нашият Бог има едно естество, но в Три Лица и в Него вярваме, изповядваме се и се покланяме - Отец, Син и Свети Дух.
Бог е Един по естество но Трипостасен: Бог Отец, Бог Син и Бог Дух Свети. Тези три Божествени Лица са едно същество, една воля, една крепост, една сила. Никой не е по-малък, никой не е по-голям, а е равномощен, равносилен, равночестен, Трипостасен.
Бог Отец е нероден, Синът е роден от Отца, а Светият Дух изхожда от Отца.
Тази тайна за нас е недостижима, а за това, че така вярваме и изповядваме, Сам Бог ни е открил в Свещеното Писание, и ни е научил чрез боговдъхновените святи мъже."Симфония на Св.Тихон Задонски"
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.