4 януари 2014 г.

ВМРО - Гоце Делчев подкрепи кампанията на свещеници и миряни за честни избори за митрополит.

По повод избора на нов Неврокопски Митрополит, ВМРО - Гоце Делчев призова всички миряни от Неврокопска епархия да защитят интересите на Епархията. От ВМРО призовават: "да кажем "не" на скандалните подмени и рокади в църквата, извършвани от Дометиан Видински". В декларацията си ВМРО призовава още митрополит Дометиан, който е и временно управляващ Неврокопска Епархия, да не опорочава очаквания на 12 януари избор за Неврокопски Митрополит, когато се очаква да бъдат изведени двама епископи, от които Св. Синод на 19 с. м. канонично ще избере новия Неврокопски митрополит. В декларацията се казва още: "Неврокопска Митрополия възможно в най-кратък срок трябва да излъчи свой достоен  Митрополит, като датата 12.01 не трябва да бъде отлагана... 


Енорийски свещеници от Неврокоп не спират да изразяват тревога за възможен подкупен вот в деня на избора, затова ние счетохме за нужно на 12.01 да присъстваме, заедно с всичките си симпатизанти и поддръжници, пред сградата на Неврокопска Митрополия, в знак на подкрепа на едни честни и достойни избори...  За да бъде достойно продължено делото на Неврокопски Митрополит Натанаил, който спаси вярата ни от разкола, дълбоко сме убедени, че на чело на Неврокопска Митрополия трябва да застане някой от неговите ученици и духовни чеда. Само те биха опазили изпадналата в беда църква". На края, декларацията завършва с призив всички от ВМРО - Гоце Делчев да се съберат на 12 януари от 10 часа пред сградата на Неврокопска Митрополия в гр. Гоце Делчев, за да защитят честния и достоен избор за Неврокопски Митрополит.
Източник: http://toppresa.com/
Цялата новина може да прочетете (тук)

Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.