5 януари 2014 г.

Петиция за честни избори в Неврокопска епархия.

Свещениците и миряните, от Неврокопска епархия, са направили и онлайн подписка, чрез която искат да покажат непримиримата си воля и желанието да не допуснат опитите на някои заинтересовани среди да опорочат епархийските избори насрочени за 12 януари. Припомняме, че преди дни същите духовници,  излязоха и с декларация пред Българската общественост, по повод опит на някои други духовници от епархията предстоящите избори, за Неврокопски митрополит, да бъдат отложени и да бъде направен избор за нови църковни избиратели.

Ето и текста на самата подписка:


П О Д П И С К А
против опитите за опорочаване на епархийските избори за Неврокопски митрополит на 12 януари 2014 г. и срещу противоуставните и противоканонични искания за подмяна на епархийски избиратели

С настоящата подписка изразяваме нашата категорична воля да не допуснем опитите на определени заинтересовани среди да опорочат епархийските избори за Неврокопски митрополит на 12 януари 2014 г. чрез противоуставни и противоканонични искания за подмяна на редовно избраните епархийски избиратели.

Проведените при приснопаметния митрополит Натанаил избори за епархийски избиратели са в пълно съответствие с Устава на БПЦ - тяхната легитимност е призната, не е оспорена в сроковете и по реда, предвидени в Устава на БПЦ и процедурата е приключена. Опитите да се оспорва със задна дата този избор съставлява грубо погазване на Устава на БПЦ, още повече, че вече е открита изборната процедура за нов митрополит.


Може да подкрепите духовенството и миряните от Неврокопска епархия на този адрес: http://www.peticiq.com/za_chestni_izbori_v_nevrokop
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.