25 юни 2014 г.

Благодарим Ви.



На 26.06. 2014г. се навършват две години от  създаването на блог "Добротолюбие" и неговото официално разпространяване в Интернет. Две години откакто започна нашия проект. 
Скоро за пореден път се бяхме събрали и заговорихме за това как потръгна блог "Добротолюбие", как се създаде и как започна да функционира. Спомнихме си, че в началото имахме по около 30 – 40 посещения, спомнихме си как изпитвахме трудност от едно, второ или трето. Но сега сме радостни приятели, читатели, че вече посещенията в блога не са 30, а 300. Това е отплата за нашия труд. Радостни сме, че се чете, не защото го правим поради суета, а именно защото е за Слава Божия.
Много пъти са ни питали защо го правите този блог, а ние весело отговаряме: „Ей така, за Слава Божия!“ Но, да си признаем приятели, трудно е да се поддържа блог за „Слава Божия“. Изобщо нещо да се прави ей така за Божията Слава. Не е трудно поради технически причини, защото влизаш, слагаш текст, снимка и готово. Също и без пари става – всеки от вкъщи си пише, превежда и т.н. Има един друг момент – духовният момент, когато има опасност да повлечеш в заблуда някоя душа. Да кажеш нещо неистинно или да изкривиш православното учение – и тук Ви благодарим, скъпи наши читатели, че когато не сме прави ни подлагате на критика. Това ни помага наистина да вършим всичко в блога за „Слава Божия“.

Благодарим Ти, верни читателю, че изпращаш свои материали, разпространяваш блога и го защитаваш от нападки. 
Благодарим Ви, че допринасяте  доброто да има място в световния океан от информация – Интернет. Че заради Вас Истинската Православна Вяра и Църквата се опълчват на порнографията и изкушенията в интернет. Благодарим Ви, че инициативата е важна за Вас и за надеждата за промяна. Промяна тук, в сърцата ни, в умовете ни, в душите ни. Също Ви благодарим за радостта, която изпитваме, когато седейки пред компютрите виждаме, че Словото Божие и истината на Православието се разпространяват и все още има хора, които се държат у спасителната вяра! Радваме се и сме благодарни, че заедно дерзаем към Спасението и ви благодарим за молитвите. Молете се за нас, та никога да не отпаднем от вярата, да не се възгордеем и Бог да се смили над нас грешните! Благодарим ви, че направихте „Добротолюбие” част от вашия живот!
Помолете се за нас, та никога да не отпаднем от вярата, да не се възгордеем и Бог да се смили над нас грешните!
Благодарим Ви,  приятели!

Екип на Блог "Добротолюбие".
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.