13 февруари 2015 г.

В памет на отец Георги от с. Жегларци

На 90 години си отиде познатият и обичан от мнозина православни християни отец Георги Пейчев от село Жегларци. Отец Георги се е преставил пред Бога късно снощи. За всички, които го познаваха, за всички, които чуваха за него и за живота му ще остане в спомените им като молитвеник, застъпник пред Бога, ходатай и ревностен служител на Божия Престол. 
През най-трудните атеистични години този свещеник не се поколеба, а смело и доблестно изповядваше Бога, именно затова и мнозина бяха християните, които го приемаха за безкръвен мъченик, а някои дори казваха, че Бог го е надарил с дара на прозорливост. Отец Георги няма да бъде забравен, няма да бъдат забравени думите и делата му, защото споменът за него ще остане вечно в душите на всички, които го познаваха и които слушаха напътствията му.


Опелото на отец Георги ще се отслужи на 15 февруари от 12:00 ч. в храм „Св. вмчк Георги Победоносец” в с. Жегларци, Добричко. Опелото ще бъде извършено от Доростолския митрополит Амвросий, както и духовници от епархията и страната.

Бог да го прости! Вечна и блажена да бъде паметта му!

В памет на отец Георги публикуваме една негова беседа за стойността на семейството и обичта между хората. 


Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.