10 юли 2015 г.

Братството на Дивотинския манастир издаде книга

С една съвременна мироносица, с едно съвременно пътуване към светостта ни среща новата книга, която братството на Дивотинския манастир „Св. Троица” предлага на читателите на православна литература.
Книгата „Една съвременна мироносица” е написана от Касторийския митрополит Серафим (Папакостас) и излиза в превод на йеромонах Мелетий, брат от манастира-издател на книгата. Само 100 печатни страници е книжното тяло, а е побрало и огромния образ на преподобната София Клисурска, и увлекателния разказ за нейния избор да се отдели от света и да придобие с усилия Божията благодат и Царството небесно.
Пътя от преодоляването на себе си до достигането на светостта извървява читателят заедно със св. София Клисурска и тя неусетно става за него съвременен пример за подражание.
Книгата може да бъде закупена от столичните храмове: „Св. Седмочисленици” и „Св. Неделя”, както и от интернет книжарниците:



Източник: Двери БГ
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.