16 юли 2015 г.

В Хаджидимовския манастир - забавното летуване-вероучение, променящо децата към по-добро

В разгара си е летуването в детския православен лагер в Хаджидимовския манастир „Св. Георги Победоносец”. С благословението на Неврокопския митрополит Серафим, вече над 120 деца от записаните над 300 малки летовници в тазгодишния лагер са  посрещнати в манастира от игумена отец Теофил, придружени от своите учители-богослови и техните помощници.
В православния детски лагер в Хаджидимовския манастир децата се откъсват от често агресивното въздействие на предизвикателства от съвременното ежедневие и в една спокойна и игрово организирана атмосфера усвояват християнските ценности и начините за общуване в мир, любов и разбирателство.
А заниманията по изработка на предмети и сувенири, свързани с християнската символика, дават на децата умения за развиване и прилагане на творческите им способности.
Тази година темата на лагерните сбирки е „Християнското изкуство”. Как сериозната тематика за църковната архитектура, иконография, стенопис, песнопения и литература се преподава на децата достъпно чрез игри, сценки, ръчен труд и забава, може да се види в Детския православен лагер в Хаджидимовския манастир през това лято - забавното летуване-вероучение, което неусетно променя децата към по-добро.

Автор: Мира Андонова
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.