7 юли 2012 г.

МОЛЕТЕ СЕ ДУХОМ ВЪВ ВСЯКО ВРЕМЕ

   Бог е наш Създател, наш небесен Отец. Ние сме негови чада; рожба сме на божествената Му любов. Разкриваме Богу нашите нужди, радости, скърби и потребности. Това правим чрез молитвата. Тя е насъщна потребност за душата; без нея няма духовен живот. Този, който не се моли, прилича на отсечена лозова пръчка, която изсъхва и не дава плод. Молитвата е наша твърда и непоклатима опора не само в беди, но и в дни на радост и добруване. Тя ни дава морални сили, освежава душата, просветява разума, прочиства сърцето и подкрепя волята в съдбоносни моменти.
   Влезте в рубриката ни "Катехизис" и прочетете кратко, но поучително изяснение на Най-великата молитва, оставена ни от Самаго Бога, а именно Господнята молитва "Отче наш".
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.