20 юли 2012 г.

ДВЕ ЧУДОТВОРНИ ИКОНИ ВЪВ ВАРНА

Две чудотворни икони ще бъдат изложени за поклонение във Варна. Това обявиха от Варненска и Великопреславска св. Митрополия.
Едната икона е от с. Локот, Брянска област, Република Русия, а другата е от Старинния храм във Варна Св. Успение Богородично. Двете икони са на Св. Богородица - Умиление.
Те ще бъдат изложени за поклонение в Катедралния храм “Св. Успение Богородично” от 16, 30 ч. на 23. 07. 2012 г. (понеделник) до 11,00 ч. на 29. 07. 2012 г. (неделя). На 28. 07. 2012г. се празнува иконата на Божията майка "Умиление", по този повод Варненска митрополия приканва всички православни християни молитвено да се включат в св. Божествена Литургия в Катедралният храм във Варна Св. Успение Богородично. 
Св. Тайнство Евхаристия ще бъде отслужено от Негово Високопреосвещенство Митрополит Кирил.


История на чудотворната икона на Св. Богородица може да прочетете тук: http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=81525
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.