20 юли 2012 г.

Изявление на Сливенска Митрополия по повод терористичния акт

Сливенска Св. Митрополия е излязла със изявление по повод терористичния акт в гр. Бугас.
В становището се казва, че Сливенска митрополия "не приема и осъжда подобен акт на убийство на мирни и невинни хора, както и всякаква форма на терористична агресия и насилие, независимо от целите и подбудите им."
На края на изявлението Митрополията изказва дълбоки съболезнования към близките на загиналите израелски и български граждани, също така Църквата ще се моли за по-бързо оздравяване на всички пострадали при терористичния акт на летище "Сарафово" в Бургас.

Тук можете да прочете цялото изявление на Сливенска Св. Митрополия публикувано в официалния сайт на Св. Синод на БПЦ - http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=81455

Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.