23 август 2012 г.

Нова книга на Синодално Издателство

снимка:  http://bg-patriarshia.bg
За празника Успение на св. Йоан Рилски, 18 август, излезе неотпечатвана досега повест - житиеописание на рилския пустинножител. 
Книгата е написана от архимандрит Методий  игумен на Рилската св. Обител (1972 - 1977). Тя се издава по решение на Св. Синод на Българската Православна Църква, с благословението на Първойерарха Патриарх Максим.
Книгата, която е лишена от всякакви мелодраматизми и сладкодумни обяснения ни доближава до образа на Рилския светец, правейки го близък и разбираем. 
В края на книгата е поместена и кратка биография за нейния автор.
Книгата се разпространява в Синодално Издателство и църковните магазини в цялата страна. Повече може да прочетете в Официалния сайт на Св. Синод на БПЦ (тук)

Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.