17 юли 2013 г.

Блог за Археология и археологически проучвания

Препоръчва ме ви да посетите блога на Екатерина Дамянова - преподавател по Библейска археология и Библейска история в катедра Библеистика на Богословския Факултет при Софийския Университет "Св. Климент Охридски". 
В блога ще намерите множество статии и проучвания относно библейските места - Йерусалим и околностите му. Ще разберете историята на Авраам и Израилтяните през погледа на съвременните учени и изследователи. Ще намерите много интересна информация за развитието на Стария Завет, както и продължението му в Новия. Ако искате да разберете как е изглеждала Юдея по времето на Христос то посетете блога (тук).
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.