26 октомври 2013 г.

Панихида за Неврокопския Митрополит Борис

На Димитровден преди 125 години се ражда Неврокопският Митрополит Борис и преди 65 години на същия ден бива убит.
На днешния празник в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" бе отслужена панихида в памет на Негово Високопреосвещенство Борис Неврокопски. 
Молитва към Бога отправиха Негово Благоговейнство Свещеник Божидар Маринов, ученици от семинарията и студенти от Богословския Факултет. 
Неврокопският Митрополит Борис е бил ректор на Софийската Духовна Семинария, по негово време училището се сдобива с оградата, която и днес стои, а образованието на учениците бива издигнато на високо ниво.
Неврокопският Митрополит Борис е едно светило в Българската Църковна история, нека Бог да упокой неговата душа в място светло и място злачно дето няма ни болка ни скръб, а пък той да моли Бога за душите на всички българи.







Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.