12 януари 2014 г.

Мелнишки епископ Серафим и Браницки епископ Григорий кандидати за поста Неврокопски митрополит.

Мелнишки епископ Серафим
Браницки епископ Григорий
Днес в гр. Гоце Делчев, бяха проведени канонични избори за двама кандидати за Неврокопски митроополит. Църковните избиратели излъчиха двама епископи, това са Мелнишкият епископ Серафим, който бе и до скоро викариен епископ на Неврокопска епархия и Браницкия епископ Григорий игумен на Троянската св. Обител. 
Гласовете на избирателите са разпределени така:
Мелнишки епископ Серафим - 30 гласа
Браницки епископ Григорий - 28 гласа
Драговитийски епископ Данаил - 2 гласа
Прави впечатление, че и за тримата епископи е гласувано, припомняме, че те именно са духовните чада на Неврокопския митрополит Натанаил, който почина преди по-малко от два месеца. За останалите епископи участващи в листата не е гласувано, и именно това показва, че Неврокопчани искат един от духовните чада на починалия дядо Натанаил да наследи Неврокопската епархия.
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.