2 януари 2014 г.

Скандални решения в Неврокопската митрополия.

Снимка: http://www.blagoevgrad.eu/

Скандални решения разтърсиха Неврокопската митрополия. След кончината на неврокопски митрополит Натанаил беше избран за временно изпълняващ длъжността Митрополит Дометиан видински.
По свое усмотрение митрополит Дометиан ръкоположи Георги Хаджигеоргиев за дякон в катедралния храм “Св. Въведение Богородично” в Благоевград на 26 декември (втория ден на Рождество Христово), а на 27.12 – Стефановден го ръкоположи за свещеник в гр. Банско.
Днес, 2 януари 2014г. Митрополит Дометиан е направил поредната скандална рокада, научи Blagoevgrad.eu. В Сандански е направено разместване на свещеници. Градските свещеници саотстранени и на тяхно място са доведени свещеници от селата. Същите, които покойният митрополит Натанаил наказа за уронване името на Църквата в град Сандански.

 И двата акта са в разрез с неписаните правила на Църквата, а именно – до избирането на нов митрополит да не се въвеждат в духовен сан, когото и да било, да не се правят рокади, да не се взимат важни решения и др. Това трябва да направи новият канонично избран митрополит.
Източник: http://www.blagoevgrad.eu


Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.