15 февруари 2014 г.

Политическите противоречия избиват в религиозно напрежение – тази събота във „Вяра и общество” .

      В този брой екипът на предаването предложи:

Посегателството над Централната джамия в Пловдив не е религиозен, а политически въпрос – около тази теза се обединиха в разговор с Горан Благоев по темата неговите събеседници - богословът Клара Тонева, експертът по етнорелигиозните въпроси Николай Панков и студентът по политически науки от НБУ Ахмед Тахир. В студиото на БНТ 2 Пловдив темата коментираха Стоян Антонов – гл. асистент в Пловдивския университет, и Ивайло Дернев – гл. редактор на информационен сайт. Мнение по телефона изрази и гл. секретар на Главното мюфтийство Ахмед Ахмедов. 
 Кое накара един бивш пехотинец да разстреля двама души в Катедралния храм в Южно-Сахалинск ?

Трябва да сме много внимателни, когато искаме да защитим вярата си и своята религиозна идентичност – коментар на новоизбрания Неврокопски митрополит Серафим в първата част на първото му телевизионно интервю като нов синодален архиерей. Поради непредвиденото съкращаване на времетраенето на предаването целият разговор с митрополит Серафим ще излъчим на запис в следващото ни издание.

На 22 февруари излъчване на „Вяра и общество” няма да има  поради наситената с олимпийски събития събота. Следващият ни брой е на 1 март от 16.00 ч., когато се очаква да бъде излъчена и останалата част от интервюто на Неврокопския митрополит Серафим.

Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.