9 февруари 2014 г.

Митрополит Серафим гост във "Вяра и Общество".

Тази събота (15 февруари) гост на предаването "Вяра и Общество" ще бъде Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, това обяви още в самото начало на предаването от 8-ми г-н Горан Благоев, който е водещ и автор на едноименното предаване, което пък се излъчва всяка събота от 17 часа в ефира на БНТ1.
Владиката е последният от поредицата гости, които предаването покани, а именно новите митрополити в Св. Синод. Пръв беше Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, а втори Западно и Средноевропейският митрополит Антоний.
Въпросите, които искате да зададете на Митрополит Серафим може да заявите предварително, чрез страницата на предаването във фейсбук, а по време на самото излъчване може директно в ефир на телефони - 02/9 444 999 и 02/814 2551.
В същия ден се очаква митрополит Серафим да извърши панихида по повод три месеца от смъртта на приснопаметния митрополит Натанаил. Очаквайте подробности, които ще публикуваме своевременно.
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.