26 март 2015 г.

Ученици от Неделното училище в с. Крупник поздравиха майките си с концерт

Учениците от Неделното училище в с. Крупник зарадваха своите майки, баби, учители и гости с тържество, посветено на деня на майката и жената, който от православните християни се чества на Благовещение. Със своите изпълнения на стихотворения, песни, молитви, децата развълнуваха присъстващите и предизвикаха сълзи от радост. Учениците пресъздадоха едно от най-радостните събития на човечеството. Архангел Гавраил се явява на Дева Мария и и съобщава благата вест, че ще роди Божия Син.
Тази сцена беше много артистично представена от Кристина Георгиева, в ролята на Света Богородиа и Станислав Иванов - архангел Гавраил. Свещеник Величко Христов, който е и енорийски свещеник на миряните от с. Крупник, благодари на децата и тяхната ръководителка Цветанка Костуркова за отличното им представяне, като им пожела нови успехи във вероучението. Децата зарадваха близките си с цвете и иконка на света Богородица и Младенеца. Неделното училище към храм "Св. Архангел Михаил" отваря врати на 10 октомври 2010 г. то веднага се превръща в събирателен пункт за множество от децата в селото. Към момента около двадесет деца на възраст от седем до четиринадесет години се обучават в основите на православната вяра. Под формата на игри, песни и беседи те научават безценни житейски уроци. 

Снимки: Цветанка Костуркова 
За повече снимки посетете страницата на храма тук.Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.