13 април 2015 г.

За Великден митрополит Наум посети болни и изоставени деца в Русе

На 12 април 2015 г., Възкресение Христово, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, придружен от г-жа Милена Неделчева – Началник отдел „Закрила на детето”, Русе, към Агенция „Социално подпомагане”, посети русенските домове от семеен тип за болни и изоставени деца без родителски контрол към Центъра за настаняване „Вяра, Надежда и Любов”, за да благослови питомниците им и да ги зарадва с подаръци за Възкресение Христово.

Г-жа Неделчева и служителите при домовете благодариха сърдечно на архиерея за неговата инициатива и чисто човешкото му желание да отиде при изоставените деца и децата с увреждания в Русе, тъй като това е първото посещение на Русенски митрополит в подобни социални заведения в епархията. Митрополит Наум, развълнуван от искрената детска радост и същевременно разчувстван от физическото страдание на някои малчугани, благодари на домакините, че са го приели в празничния ден като неочакван гост и обеща че ще съдейства с всички възможни средства за доброто съществуване на тези Божии раби, загърбени от суетата на човешкото ежедневие.

Текст и снимки: Официална страница на Русенския митрополит Наум - тук


Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.