9 юни 2015 г.

Молебен канон за здравето на Старозагорския митрополит Галактион

Монасите и служителите при Шипченския монастир "Св. Рождество Христово", Старозагорска епархия приканват, всички православните християни  да отправят усърдни  молитви  за Божия закрила и за здравето  на Старозагорския митрополит Галактион. На 10-ти юни след Божествената Света Литургия ще бъде отслужен Молебен канон в светата обител, съобщава още братството. Промняме, че Старозагорският митрополит Галактион бе приет с диагноза мозъчен инсулт в университетската многопрофилна болница за активно лечение "Проф. д-р Ст. Киркович” в гр. Стара Загора. Освен инсулта митрополит Галактион пострада и при автомобилна катастрофа, от която се измъкна само със счупена ръка. Към момента, по непотвърдена информация, състоянието на митрополит Галактион е тежко. 
Много от християните и от другите епархии ще подкрепят своите братя и сестри от Старозагорска епархия, и също ще се помолят за Старозагорския архиерей. 
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.