9 юни 2015 г.

На 10 юни ще бъде извършено литийно шествие с иконата "Достойно есть"

На 11 юни честваме празника, посветен на образа на Божията майка „Достойно есть“.
На 10 юни, в навечерието на празника, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит за първи път ще се извърши литийно шествие с иконата "Достойно есть" от храм "Св. Николай Мирликийски Чудотворец" в Бухово.
Тя е копие на автентичната икона на св. Богородица "Достойно есть", която понастоящем се намира в столицата Карея на Света Гора. Буховската икона е зографисана и осветена на Света Гора. С тази икона са станали много чудеса, излекувани са хора от тежки болести, семейства са получили дълго чакани рожби.
Вечерното богослужение за Света Богородица "Достойно есть" ще започне в 18,00 ч. в храм "Св. Параскева Иконийска" ("Св. Петка Самарджийска"), в подлеза на метрото (ст. "Сердика"), и ще продължи с лития по бул. "Мария Луиза" до храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" 47), където ще завърши с четенето на акатиста „Достойно есть“.
В празничния ден, 11 юни, ще бъде отслужена св. Литургия в храм „Св. Николай“, гр. Бухово.
Начало на св. Литургия - 9,00 ч.


Отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод на БПЦ

Снимка: http://www.bnews.bg/
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.