16 януари 2016 г.

Сръбският патриарх присъства на новогодишния благотворителен концерт в Белград

Негово Светейшество Сръбският патриарх Ириней присъства на традиционния новогодишен благотворителен концерт, който се организира от Църквата на празника на св. Василий Велики, чиято памет Сръбската църква празнува на 14-ти януари (защото Сръбската православна църква е по Юлианския календар бел. ред.).
Концертът се състоя в Народния театър в Белград. 
Благотворителният концерт се провежда вече за 21-ви път. В концерта участваха и членове на Първото певческо дружество в Белград - хорът на катедралата "Св. Сава".  Заедно с богатата културна програма бяха раздадени награди и грамоти на заслужили лица и институции. Концертът бе предаван на живо по телевизия TV Studio B.




По информация на: www.spc.rs
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.