15 януари 2016 г.

Кипърската църква кръщава децата на бедна жена, поема издръжката и образованието имОбщо кръщение на седем деца ще направи в неделя Кипърската архиепископия начело с архиепископ Хризостом II. Особеното е, че освен с кръщението, Кипърската православна църква се ангажира изцяло с разходите по отглеждането на тези деца, както и с тяхното образование в бъдеще. 

До това решение се стигна след сърцераздирателно обяснение на зрителка в ефир, че заради икономическата криза в страната няма финансовата възможност да кръсти децата си, нито може да намери желаещ да поеме този разход.
Кипърският Архиепископ, подкрепян от Св.Синод, заяви,  че децата на хората с финансови затруднения ще бъдат кръщавани безплатно и че Църквата е готова да подкрепи всеки изпаднал в беда и затруднения - вратите на всяка Митрополия и на Архиепископията са отворени за нуждаещите се от помощ и закрила.

снимка: novinar.bg


Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.