18 февруари 2016 г.

Възпоменание за Васил Левски в храм "Св. София" в столицатаНа 19 февруари (петък) се навършват 143 г. от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски. По този повод в столицата ще се проведе възпоменателно честване, което ще започне с панихида в старинния софийски храм "Св. София".
Начало на панихидата - 17:00 ч.
След църковното моление в храма ще се състои церемония-поклонение пред паметника на Васил Левски, в което ще вземат участие висши духовници и държавници.
Начало на церемонията - 18:00 ч.

текст и снимка: Софийска св. митрополия
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.