17 юли 2012 г.

Литийно шествие в Пловдив

http://www.plovdivskamitropolia.bg
Тържествено литийно шествие бе извършено в навечерието на празника на св. Великомъченица Марина. Литийното шествие започна от катедралния храм в Пловдив и продължи до митрополитската катедрала Св. Марина. 
То бе извършено с копието на чудотворната икона на Св. Богородица. Шествието бе съпроводено от дълъг шпалир от свещеници облечени в празнични одежди, хуругви и рапиди, както и множество народ. Празничната вечерня бе оглавена от Пловдивския митрополит Николай. 
На следващия ден бе извършена св. Литургия участие в нея взеха Сливенския митрополит Йоаникий, Старозагорският митрополит Галактион, Велички епископ Сионий и Константийски епископ Антоний. 

Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.