За нас„Добротолюбие” е православна медия, създадена през 2012 г. В началото функционира единствено с цел публикуването на православни проповеди, но впоследствие дейността на „Добротолюбие” се разширява. В момента в „Добротолюбие” има над 1200 публикации, развити са, а и продължават да се развиват 20 рубрики, сред които: „новини”, „коментар”, „беседи” и др. Към медията функционира и канал в социалната видео мрежа Youtube.
Периодично в „Добротолюбие” се публикуват преводни текстове на видни богослови и църковни отци, интервюта, анализи, коментари и новини за актуални събития, касаещи Православието и Православната църква.
От началото на 2015 г. към дейностите на „Добротолюбие” се включва и издаването на православно електронно списание „Светодавец”. Списанието е различно по своята същност, защото показва визията на млади християни за света. В него могат да се открият интересни факти, истории и новини. Читателите могат да прочетат интервюта със знаменити духовници и богослови, изкуствоведи, интелектуалци и писатели. Целта на "Светодавец" е да допълни "Добротолюбие" и да доразвие визията на създателите и екипа на „Добротолюбие” за света и случващото се около нас.
За три години „Добротолюбие” се разви неимоверно; в инициативата участват хора с различни интереси, обединени обаче от православната вяра и желанието Истината, проповядвана в Евангелието, да просвети и освободи повече хора. Често публикации от „Добротолюбие” биват цитирани от големите новинарски агенции, а посещенията в самия блог постоянно се увеличават.
Освен с публикуването на материали по актуални събития, проповеди, слова и преводи, екипът на „Добротолюбие” се опитва да пропагандира и личността на Неврокопския митрополит Борис, като за целта е създал и блог в негова памет, където се събират негови слова, проповеди, окръжни послания, както и статии от и за него. Екипът прави аудио записи и на житията на светии, които скоро ще бъдат публикувани и разпространени безплатно. 
„Добротолюбие” е не просто медия, православен блог или младежка инициатива. "Добротолюбие" е идея, която постоянно ще се развива, защото, когато обичаш доброто, не можеш да стоиш в застой.

Контакти
Редакционни телефони*:
088 979 9334
088 441 0259
е-мейл:

*На телефоните може да звъните от понеделник до петък, от 8:00 часа до 17:00 часа.


 Екип на "Добротолюбие"
  

Главен редактор

Ангел Карадаков
Създател на „Добротолюбие” и негов главен редактор. Периодично е и главен редактор на списание „Светодавец”. 
В „Добротолюбие” може да видите негови коментари по актуални църковни проблеми, както и различни проповеди и слова за православните празници.
В момента завършва Богословския факултет към СУ „Св. Климент Охридски”.

Зам. главен редактор

Божин Дончев
От ноември 2015 г. той е зам. главен редактор на "Добротолюбие", иначе се занимава с превод на богословски текстове от английски език.
Негови преводни материали може да видите в „Добротолюбие” и списание „Светодавец”. Те са на различни теми, като най-засегнатите са: творчеството на съвременните богослови, интересните новини от православния свят и особено от развиващите се страни от Третия свят, в които Православната църква води голяма проповедническа дейност.
Освен преводи, Божин публикува и коментари, интервюта и анализи по актуални проблеми, както и свои разкази. 
В момента е студент във втори курс в Богословския факултет към СУ „Св. Климент Охридски”.

Отговорен редактор


Нели Иванова 

Филолог, не само защото е завършила "Българска филология" в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, а и защото обича словото. Следи за правилната употреба на българския език от нашия екип в публикациите и преводните ни материали. Сътрудник в отдел "Новини".Редактори

Николина Александрова

Редактор на „Добротолюбие” и периодичен главен редактор на списание „Светодавец”. Публикациите, писани от Николина, акцентират върху богатото културно наследство на страната ни, върху изкуство, култура, медиевистика, етнология и етнография. Публикува и коментари по актуални събития.
Завършила е Националната художествена академия със специалност „Изкуствознание” и Богословския факултет към СУ „Св. Климент Охридски”.Елена Хаджийска

Елена е редактор в „Добротолюбие” и списание „Светодавец”. В момента учи журналистика в Журналистическия факултет към СУ „Св. Климент Охридски”.Консултант

Олег Каменщик

Олег отговаря за дизайна на „Добротолюбие” и за основното оформление на списание „Светодавец”. Участва също с публикуване на текстове в научната сфера, които могат да бъдат прочетени в рубриката „Наука” на списанието.
Завършва Математическия факултет към СУ „Св. Климент Охридски”. Преводачи:

Георги Германов

Език: английски, френски
Преводни публикации на Георги може да видите и в „Добротолюбие”, и в „Светодавец”. Той акцентира в своята работа върху превода на светоотеческата литература, както и върху превода на новини от развиващото се православие в САЩ, Канада и Австралия. 
Освен това Георги води рубриката за преводи на видеа в канала на „Добротолюбие” в Youtube.

Асен Андонов

Език: гръцки

Асен завършва "Новогръцка филология" в Софийския университет с профил учител. Прави изследвания  в Холандия с насоченост "Език и комуникация".

От началото на 2016-та година превежда за "Добротолюбие" статии и видеа от гръцки език и е създател на рубриката "Душеполезни видеоклипове". 
Превежда новини, коментари и пр. от гръцките православни информационни агенции.
Участва като преподавател в разработването на новия проект за преподаване на новогръцки език за начинаещи към блога.

Сътрудници

Ренета Трифонова

Нейни коментари и анализи по актуални и проблематични събития може да видите на страниците на „Добротолюбие”. Завършила е Православния богословски факултет във Велико Търново през 1996 г. В момента е учител по Вероучение за деца от детските градини към сдружение "Гражданско общество за Добрич". Петър Иванов

Сътрудник на блог "Добротолюбие" от началото на 2016-та година. На страниците на "Добротолюбие" може да видите негови коментари по наболели и актуални въпроси и проблеми. Той е завършил магистратура "Систематическо богословие" във  ВТУ "Св. св. Кирил и Методи",  гр. Велико Търново. В момента води неделно училище в гр. Попово, Русенска епархия. Интересува се от богословие, психология и социология.


Костадин Милушев

Той публикува главно проповеди и слова за големите християнски празници.
Завършва в момента Богословския факултет към СУ „Св. Климент Охридски”.Здравко Кънев

Той публикува в „Добротолюбие” и списание „Светодавец”, като главно акцентира върху светоотеческите богословски творения, тайнствата на Църквата и съвременните проблеми, пред които е изправена Църквата, като аборта, евтаназията и др.
В момента завършва Богословския факултет към СУ „Св. Климент Охридски”.
Войден Божков

Той работи върху рубриката „Катехизис”, в която може да прочетете негови текстове за начинаещите във вярата християни.
В момента е първи курс в Богословския факултет към СУ „Св. Климент Охридски”.
Фотограф

Теодор Аврамов

Негови снимки от актуални църковни събития често могат да се видят на страниците на „Добротолюбие”, периодично той публикува свои снимки и в списание „Светодавец”.

© Блог Добротолюбие
2016 г.
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.