3 февруари 2016 г.

Патриарх Неофит оглави службата за Сретение Господне в храм "Св. Неделя" в СофияНа Господския празник Сретение Господне Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит възглави празнична св. Литургия в митрополитската катедрала "Св. Неделя”. В съслужение с патриарха бяха Негово Високопреосвещенство Митрополитът на САЩ, Канада и Австралия Йосиф, Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит, протосингелът на Софийска св. митрополия отец Ангел Ангелов, предстоятели на столични църкви и храмовото духовенство.
В прочувствено слово митрополит Йосиф подчерта важността на нашата среща и връзка с Бога, която е нужно да поддържаме жива чрез тайнството на св. Причащение и чрез участие в църковния живот.
Да усилваме вярата си и да търсим в нашия живот спасението на Христа благопожела и Негово Светейшество и благослови честващите Сретение Господне богомолци.
Празникът бе допълнен с отличаването с офикия на протойерей Кирил Попов, предстоятел на столичния храм „Св. Николай Чудотворец”, диригент на Софийския свещенически хор и забележителен деятел в областта на православната църковна музика.

текст: Нели Иванова
снимки: Софийска св. митрополия

 


Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.