17 юли 2012 г.

Храмов празник в с. Илинденци - фоторепортаж

Днес храм Св. Марина - свело Илинденци община Струмяни празнува свояхрамов празник. 
За светата Богослужба участваха множество свещеници от общината, за празника православни поклоннически групи бяха дошли от съседните на Струмяни общини Петрич и Сандански. 
За благоукрасата на службата лично дойде и г-н Симеон Дивчев - бивш преподавател по Латински и Гръцки език и Църковно право в Софийска духовна семинария. Той доведе и своя хор, който пее в катедралният храм в гр. Сандански.
След извършването на св. Тайнство Евхаристия бяха осветени хлябове, в дар на св. Марина. В проповедта си за празника служещият свещеник спомена за великия подвиг на Св. Марина и затова, че всички ние трябва да помним живота на мъчениците. 
След гръмогласно многоледствие, църковно шествие се отправи към двора на храма където беше направен водосвет и беше осветен курбана, който по традиция се раздава след св. Служба. Добрите домакини в лицето на предстоятеля на храма отец Георги Сарадинов оставиха дълбок спомен в душите на всички присъствали поклонници. По традиция от няколко години на сам поклоннически групи от Петрич и Сандански също идват, за да участват в св. Тайнство.




















Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.