19 юли 2012 г.

СВ. СИНОД ПРИЕ СТАНОВИЩЕ ЗА ЗАКОНА ЗА ДЕТЕТО

http://www.standartnews.com
На заседанието си от 25 юни тази година Св. Синод на Българската Православна Църква е приел становище по повод новия закон за детето. Подготвян от Министерството на труда и социалната политика за гласуване през тази година.
Проектозаконът предизвика силни противоречиви реакции в България.
Св. Синод смята, че именно сега мнението на Църквата е важно, защото може да повлияе, " то ще съдейства за това философията на Закона за детето да бъде сериозно видоизменена така, че да е в интерес на непреходните семейни ценности и традиции". Становището на Св. Синод е изпратено и до Президента, Министър - председателя, Председателя на Народното събрание и отговорните парламентарни комисии. Цялото становище на Св. Синод на БПЦ-БП можете да прочетете тук: 




Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.