19 юли 2012 г.

Варненска митрополия излезе със становище за терористичния акт

Варненска и Вилкопреславска митрополия е излязла със становище по повод терористичният акт в Бургас. В своето становище изпратено до медиите се казва, че "Човешкият живот е дар Божи и е недопустимо да се отнема насилствено". 
На татък становището продължава с призив за разбирателство без значение естническата и религиозната ни принадлежност. От Варненска Митрополия са убедени, че сега повече ще се сплотят отношенията на България и Израел. 
Становището на Варненска митрополия още не е качено на техния официален сайт, когато това стане ще го публикуваме.

Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.