28 декември 2013 г.

Рождестнески песнопения в памет на Митрополит Натанаил в гр. Петрич


Днес, в гр. Петрич бе продължена поредицата от концерти на смесения митрополитски хор " Йеромонах Неофит Рилски" посветени на Рождество Христово. Песнопенията бяха изпълнени под ръководството на диригента г-н Йоанис Папахронис , който е и основател на хора. Концерта в гр. Петрич  е третия по ред от поредицата песнопения, като предстоящи са в гр. Сандански на 29.12 и на 30.12 в гр. Гоце Делчев.

Съпровождащ събитието бе и проф. Иван Желев , който изнесе кратка беседа във връзка с празника. Концертът бе посветен и в памет на приснопаметния наш митрополит Натанаил, чийто принос в духовното израстване на младите хора от епархията е жив и до днес. Вечерта завърши и с кратко слово на архиерейския наместник о. Ангел Кочев, който  сподели събитието и пожела нови духовни успехи на хористите и присъстващите.

















Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.