8 февруари 2014 г.

Митрополит Серафим в с. Митиново

Днес, на празника на Св. Теодор Стратилат Негово Високопреосвещенство Неврокопския миторполит Серафим оглави св. Божествена Литургия в храм "Св. Теодор Стратилат" в с. Митиново Петричка Духовна Околия. Така християните от Митиново първи посрещнаха своя митрополит в духовната Околия. 
 За да съслужат с дядо Серафим дойдоха много духовници от Петрич и останалите села. На края на Богослужението Архиерейският наместник на околията отец Ангел Кочев се обърна с поздравително слово към новия митрополит. Той от своя страна също отправи пастирски благослов към всички  духовници и миряни, които заедно със своя Архипастир се помолиха пред Престола Божи. Повече снимки и информация очаквайте в официалния сайт на БПЦ-БП -  http://bg-patriarshia.bg/

Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.