22 март 2014 г.

Традиционен семинар на учителите по религия се проведе в БФ.

Традиционен семинар на учителите по Религия се проведе днес в сградата на Богословския Факултет в София. На семинара присъстваха както учители по религия така и представители на университетите, които се занимават с дейността в помощ на учителите на по религия, присъстваха също и студенти. Семинара бе открит от г-жа Ваня Станчева - регионален испекторат по образование и от проф. Божидар Андонов.
Семинара се провежда с благословението и знанието на Негово Светейшество Патриарх Неофит, който е и голям радетел за обучението по религия в Българското училище.
На срещата бяха представени няколко учебни помагала. Първото помагало  е "История на религиозните деноминации в България", второто помагало е речник, който включва в себе си термини от Християнството и Исляма. Третото представено помагало включва и информация за християнските празници. Учебните помагала са създадени и разработени от преподаватели в УниБИТ.
В семинара бе представено и учебното помагало на православния портал "Двери БГ". Това помагало е насочено главно към началните учители. То е създадено с цел помощ на учителите в преподаването им на църковните празници. Съдържа освен информация за провеждането на уроците и мултимедиен диск, за да могат уроците да се преподават чрез мултимедия, която безспорно е по-интересния вариант за преподаване. Уроците са разработени интерактивно. Помагалото бе представено от г-жа Полина Спирова и г-жа Златина Каравълчева, редактори на сайта. Освен това помагало стана ясно, че екипът на сайта работи и по създаването на помагало за учители, които преподават във втори клас.
Във втората част на семинара учителите по религия представиха свои презентации, чрез които водят своите уроци, споделиха също опита си от преподаването на най-малките. На края на семинара присъстващите студенти взеха участие като споделиха своето виждане за преподаването на Религия в Българското училище и зададоха своите въпроси към присъстващите учители.










Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.