12 май 2014 г.

Беседа за Милостинята ще се проведе в Софийската Духовна Семинария.

Милосърдието и  предизвикателствата, необходимостите и възможностите за развиване на социалната дейност на Българската Православна Църква. Това ще бъдат едни от темите на беседата, която ще се състои на 15 май (четвъртък) от 14:15 ч. в сградата на Софийска духовна семинария "Св. Йоан Рилски". На беседата специален гост ще бъде Негово Високопреосвещенство Ловчанския Митрополит Гавриил. Беседата се организира от платформата за благотворителност и социална дейност Милостив съвместно със Софийска духовна семинария. 
Като част от събитието ще бъдат наградени победителите от конкурса за есета, посветен на дяконията и милостинята, организиран от Милостив (milostiv.org/essay). Текстовете на участниците предложиха широк обхват от разбирания за милостинята като висока добродетел и конкретни примери, идеи за проекти и дейности в тази насока. Поставяйки важни въпроси от позицията на своите, различни гледни точки, те изискват и провокират дебат. 
Наградите ще бъдат връчени лично от Негово Високопреосвещенство Ловчанския Митрополит Гавриил, който е председател на Културно-просветния отдел при Св. Синод на БПЦ-БП и е силно ангажиран със социалната дейност на Църквата, което може да се види както чрез множеството милосърдни негови дела, така и чрез широкия обхват от дейности, развивани в Ловчанска епархия. 

Повече относно беседата и гостите може да видите тук.
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.