23 ноември 2014 г.

Сътрудничество на Църква и училище за Рождество Христово в Хамбург

Пример за добро сътрудничество между две от трите най-важни институции за отглеждането и възпитанието на едно дете – Църквата и училището, показаха на 22 ноември в Хамбург. В обща инициатива на Българската Православна Църква и Българското училище в Хамбург, Германия за изработка на украси, по повод настъпването на предстоящия празник на Рождество Христово.

В изготвянето на Рождественските украси и изненади се включиха десетки деца. По време на работата, енорийският свещеник на българите в Хамбург и председател на българския храм "Св. Св. Кирил и Методий", свещеник Кръстин Апостолов проведе беседи с учениците и разясни библейската история и смисълът на Рождество Христово, в края на беседата той отговори и на всички въпроси, които вълнуваха подрастващите християнчета.
Изработените картички, рождественски  ясли и украси ще бъдат предложени на благотворителен базар за подпомагане на дом за деца в неравностойно положение в България.
Така Църква и училището дадоха един достоен пример, за това как може  да си сътрудничат ползотворно в подкрепа и помощ на деца и родители.
На 29 ноември, Българската Православна Църква и Българското училище в Хамбург организират и благотворителен Рождественски концерт с изпълнения на класически творби.

Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.