17 януари 2015 г.

Поздравителен адрес до Неврокопския митрополит Серафим


В нашия профил в социалната мрежа Facebook г-н Иван Минев изпрати поздравителен адрес до Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим. Поздравителният адрес е по повод навършването на една година от каноническия  избор на митрополит Серафим за Неврокопски митрополит. Публикуваме и тук целия поздравителен адрес:
 
До Негово Високопреосвещенство
Неврокопски митрополит Серафим

“...В бързия бяг на времето и на хората, до нас и с нас ще стоят винаги делата и имената само на тези, които са дали доказателства на истинска духовност и нравственост!
Екзарх Стефан  І

Ваше Високопреосвещенство,
На Вас, като Митрополит преди една година се възложи да Предстоятелствувате Неврокопската Епархия, да продължите делото на незабравимия и забележителен Митрополит Натанаил и да се грижите за утвърждаване на светата ни Православна Църква, която всякога е била майка на народа ни и последна негова опора в дни на тежки изпитания. Вие внушавате и укрепвате вярата, че Църквата Божия, основана от Господа Иисуса Христа, върху скалата на вярата, ще надживее всички превратности на времето. Но, ако в ръцете Божии са съдбините на Неговата света Църква, то с Вашия труд и усилия на “слуги Христови и строители таин Божих” уверено ще направлявате църковния кораб към благополучни съдбини.
Ваше Високопреосвещенство,
На Вас, като Митрополит на Неврокопска Епархия се наложи да се грижите за нейното достойно място в христианското семейство на Православна ни Църква. Вие сте призван да покажете ценността на Църквата и с достойнство да воювате за нейното непреходно място в нова България. Дай Боже щото сега, под Вашето мъдро ръководство да се изпълнят думите на апостол Павел:” Кога се слави един член, с него се радват всички членове”. Тези апостолски думи във всичката им пълнота ще се осъществят в живота на Неврокопската Епархия и тя ще бъде славна сред другите епархии, като неизменно пази православната вяра, изразена в догмите и каноните на нашата Света Църква. 
 Ваше Високопреосвещенство,
 Пожелаваме и молим небесния Архипастир Господ Иисус Христос да Ви осени с апостолски дух и благодатни сили за по-нататъшно служене за благото на Светата Българска Църква, да Ви дарува здраве, сила и всеко благополучие!

НА МНОГАЯ И БЛАГАЯ ЛЕТА, ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНИЙ ВЛАДИКО!

Смирено се моля за Вашето Благословение!
С дълбоко уважение Иван Минев

град София, 17 януари 2015 година.
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.