21 март 2015 г.

Беседа с ученици за Великден в Хамбург

Предвеликденска беседа за същността на християнските празници се състоя днес в Българското училище в град Хамбург, Германия. Съобразно учебната програма енорийският свещеник Кръстин Апостолов от Българската православна църковна община „Св.св. Кирил и Методий“ разговаря с учениците за това какво ни носи Възкресението Христово, как е добре да се подготвяме за празника, по какъв начин го отбелязваме, какъв е символът на великденското яйце и защо се гощаваме с козунак. 


С интерес учениците изслушаха и историческите факти за Свети Георги и убиването на змея, както и разяснението за истинската жертва, която Бог иска от нас – разделянето с нашите грехове, което неуместно се заменя с жертването на животни на Гергьовден. Беседата завърши с взаимни благопожелания и желание за продължаване на още такива полезни срещи.

Снимки: Официалната страница на Българската църковна община "Св. Св. Кирил и Методий" тук.


Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.