4 март 2015 г.

Новия брой на списание "Светодавец"

Уважаеми читатели, 
Представяме ви новия брой на месечното, православно онлайн списание "Светодавец". За съжаление нашето списание „Светоглед“ просъществува само в един брой,  тъй като вече е било съществувало подобно вестниче, брошура. Вестник „Светоглед” се издава от Пловдивската духовна семинария „Св. Св. Кирил и Методий” в периода 1932-1942, 1997-1999 и от началото на 2005 до днес с няколко пропуснати години. Поради тази причина бяхме подканени от ръководството на ПДС да сменим заглавието.
Нашият екип няма намерение да влиза в конфронтация, с когото и да е, затова и заглавието на списанието е  променено. Ние обаче оставаме верни на себе си и ще продължим да подготвяме и публикуваме списанието, макар и под друго име. Надяваме се, с Божията помощ, да Ви предлагаме и за напред качествени и интригуващи материали.
В този брой ще прочетете:


- Историята на православния руски "Кожоезерски" манастир
„Филиокве” – Една  католическа доктрина и православната критика  спрямо нея - 2 част
„Бяла роза” или разказ за съпротивата на младите по време на Фашизма - 2 част
- Евтаназията и православния поглед спрямо нея
- Едно вълнуващо интервю с архим. Атанасий Султанов. За Великия пост, подвига и живота ни по време на пост
- В този брой гост лектор ни е проф. Иван Желев, който ще ни разясни за "Властта в църквата като служение" (според Мат. 20:28 и пар.)
- В рубриката ни за култура и изкуство ви разказваме за новооткрито произведение на Св. Ириней Лиониски 
В брой ще прочетете  и вълнуващи новини от Православния свят. 

Приятно четене на списание "Светодавец". Списанието може да видите тук.


Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.