28 май 2015 г.

Отбелязване на Деня на българската писменост и култура в Торонто, Канада

На 24 май сънародниците ни от Канада също отбелязаха празника на българската писменост и култура. На този ден в Българско-македонската църква "Св. Св. Кирил и Методий" в Торонто, Канада Негово Преосвещенство Драговитийският епископ Даниил, Викарий на митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф възглави св. Божествена Литургия в храма. Епископ Даниил взе участие и в честванията по повод деня на Славянската писменост и култура, като връчи  свидетелства за завършен клас на учениците от Неделното училище при храма и на ученици от училището за български обичаи, традиции, история и фолклор "Българче". Освен в Торонто за 24 май бяха проведени редица тържества в българските общности в цяла Канада.
В тържествата за 24 май в Брламптън  децата от Българското неделно училище към храм "Св. Димитър Солунски" и деца от Българския фолклорен ансамбъл „Димитровче“ представиха музикално-поетична програма, посветена на празника.

Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.