18 юни 2015 г.

Благотворителен концерт в подкрепа на Валентин Бонев

Десетки християни от столицата се завърнаха към милосърдието в благотворителния концерт в помощ на студентът по богословие Валентин Бонев. Организираното от Богословския факултет и Музей за християнско изкуство – Крипта при храм-паметика „Св. Александър Невски”, благотворително мероприятие събра в подножието на храма духовници, студенти и преподаватели, десетки християни.
В концерта се включиха осем хора, сред които Камерния хор към БАН, Софийският свещенически хор и хоровия състав на НГДЕК „Константин Кирил Философ”, Ваня Костова и Боян Михайлов, Вокална формация "Юлангело" и още хорове от столицата. Всички, обаче бяха, събрани в молитва за здравето на Валентин. 

Той е роден и израснал в гр. Перник, завършил е паралелния курс на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”, а сега е студент в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. През пролетта на тази година на Валентин му е поставена диагнозата рак на гърлото. След неуспешни изследвания в страната, се наложи да замине за съседна Турция, където му и поставиха диагнозата. Към момента той се нуждае от над 35 000 евро, за да започне лечение с лъче-и химиотерапия в института „Жул Борде” в Белгия.
Надеждата не умира, поне при християните. С такава надежда са изпълнени  Валентин е семейството му, които се нуждаят от нашата помощ.

Снимки: Биляна Гълъбова

Дарителска сметка на Валентин Бонев: ОББ:IBAN: BG58UBBS8002132036340BIC: UBBS BGSF или чрез системите на ePay: КИН: 6819544529 и PayPal: valboneti@abv.bg


 
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.