30 юли 2015 г.

Духовници от Добрич спряха концесия за строеж на крематориум в града

Духовниците от Добрич, Варненска и Великопреславска епархия се обявиха против проект за учредяване на концесия внесен днес от кмета на града Детелина Николова. Проектът предвижда изграждане на крематориум върху 400 кв. м. от гробищния парк в града, стена с ниши за урни и ограда. Срокът на концесията е 35 години. Духовниците се обявиха против съграждането на крематориум, защото според канона на Православната църква покойнците трябва да бъдат погребвани, а не изгаряни. От духовниците стана ясно, че и Варненска св. Митрополия не е уведомена за проекта.
По предложение на Атанас Атанасов, който е общински съветник от партия Атака докладната бе оттеглена. Отсрочката бе направена, за да може съветниците да се запознаят с каноните и да обмислят добре решението си. 
По информация на Телевизия Добруджа
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.