30 юли 2015 г.

Дреха на Свети Спиридон ще бъде изложена за поклонение в Панагюрище

Свещена дреха на Св. Спиридон Тримитунски чудотворец ще пристигне в Панагюрище на 1 август. Реликвата идва от о. Корфу, където се пазят мощите на Св. Спиридон. Дрехата ще бъде изложена за поклонение от вярващите в храм "Свето Въведение Богородично" на 01 август от 09,00 ч.
В храма ще бъде отслужена Св. Златоустова Литургия от Пловдивския митрополит Николай, митрополита на Керкира Некратарий и Знеполски епископ Арсений – викарий на Пловдивска св. митрополия. 

От житието на Свети Спиридон Тримитунтски разбираме, че е съвременник на свети Николай Мирликийски Чудотворец, и както изглежда, е не по-малко почитан от православния народ. 

По чудодеен начин обувките на светеца се износват всяка година заради пътищата, които той продължава да изминава и след края на земния си живот от любов към хората. 
Снимка: http://inews.bg/
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.