28 септември 2015 г.

Предстоящи богослужения за Покров Богородичен в Софийска епархия

На 1 октомври Православната Църква тържествено ще отбележи празника Покров на Пресвета Богородица. За този ден в Софийска епархия ще бъдат отслужени празнични богослужения във всички храмове.
На 30 септември Браницкият епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит ще възглави празничното вечерно богослужение (бдение) в столичния храм Покров Богородичен,  намиращ се зад хотел Родина. Вечерното богослужение ще започне от 17 часа. На следващия ден Самоковският девически манастир “Покров Богородичен” ще отбележи своя храмов празник.
По този повод в светата обител ще бъде отслужена архиерейска св. Литургия, възглавена от Браницкия еп. Григорий, викарий на Софийския митрополит. Като патриарх Неофит ще вземе молитвено участие в манастирския празник. Начало на св. Литургия е от 9:00 часа.
С благословението на патриарх Неофит в Ресиловския манастир "Покров Богородичен" Св. Божествена Литургия ще възглави Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Видинския митрополит. Богослужението ще започне от 8:00 часа с празнична утринна. 
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.