22 октомври 2015 г.

Беседа "Православието и Европа" организира Православният център в Благоевград

На 23-ти октомври от 18 часа в Регионалния исторически музей в Благоевград ще се състои беседа на тема "Православието и Европа". Беседата е организирана от Православния информационен център към Неврокопска епархия с благословението на Неврокопския митрополит Серафим. Гост лектор ще бъде архимандрит Хризостом (Майдонис) от епархията на Йерисо в Халкизическия полуостров. 


Визитка:

Архимандрит Хризостом Майдонис е един от деените духовници мисионери, известен е из православния свят. Архим. Хризостом е клирик на епархията на Йерисо, но завежда и антисектантската дейност на Солунска митрополия. Той периодично работи и в епархиите на Александрийската патриаршия, така например той скоро беше в Конго по покана на митрополит Никифор, брат на светогорския скит Малката „Света Анна“. Архимандрит Хризостом многократно е бил гост на различни епархии у нас, както и на Седмицата на православната книга във Варна.
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.