22 октомври 2015 г.

Мощи на Св. ап. Петър и Павел бяха подарени на Неврокопска св. Митрополия

Неврокопският митрополит Серафим извърши водосвет в обновения исторически музей в гр. Мелник. Музеят е филиал на Археологическия Музей в гр. Сандански. Организатор на събитието бе Община Сандански съвместно със Археологическия музей Сандански. С митрополит  Серафим съслужиха архириерският наместник протойерей Георги Танчев и свещеници от Мелник и Сандански. Кратко приветствено слово произнесе Андон Тотев за проекта "Ремонт на сградата на Исторически музей в град Мелник и създаване на туристически атракцион с местни занаяти" по Програма за развитие на селските райони. Митрополит Серафим получи частици от мощите на светите апостоли Петър и Павел, които бяха открити от археолозите при разкопки в храма "Св. ап. Петър и Павел" в Мелник.
 Мощите бяха подарени на Неврокопска митрополия от проф. Виолета Нешева, която е открила свещената находка. След водосветът митрополит Серафим каза, че Мелник е единствения град с над седемдесет църкви и седем манастира. Неврокопският митрополит изрази надеждата, че скоро ще бъде възобновен храмът "Св. ап. Петър и Павел", където ще бъдат оставени и мощите за поклонение. Той благодари за добрата работа на проф. Нешева и екипа й.
На откриването на музея присъстваха почти всички жители на града, както и гости от близките Сандански и Петрич. 

Снимки: Роска Ноцкова и Красимир Петров



Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.