8 октомври 2015 г.

Патриарх Неофит ще се включи в конференция организирана от Руското подворие в София

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще вземе участие в конференция под наслов «Князь Владимир. 1000-летие от блаженната му кончина».  Конференцита е част от програмата за честване на княза–покръстител на Киевска Рус организирани от подворието на Московската патриаршия в София с благословението на Българския патриарх Неофит и Руския патриарх Кирил, които ще се проведат на 10-11 октомври.
В конференцията ще вземат участие именити български и руски богослови и историци, които ще проследят южно-славянското влияние и по-специално българския фактор в христианизацията на Русия.

Откриване на конференцията 10 октомври, събота, 10.00 ч., в актовата зала на Руския културно-информационен център (ул. «Шипка», 34).
Предвижда се Негово Светейшество патриарх Неофит да уважи и заключителния концерт на хора на Патриаршеското Подворие, който ще се състои на 11 октомври от 18.00 ч. В Старинния столичен  храм „Света София”.



Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.