6 октомври 2015 г.

Св. Литургия и Молебен за мир в новоосветения храм "Рождество на Св. Йоан Кръстител", кв. Мътница, Шумен

На  04.10.2015 г., Втора неделя след  неделя подир Въздвижение, Негово Благоговейнство свещеник Васил Василев, председател на храм "Рождество на Св. Йоан Кръстител" кв. Мътница  отслужи св. Литургия в новоосветения на 05.09.2015 г. от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан  храм "Рождение на св. Йоан Кръстител" в шуменския квартал Мътница. Песнопенията на клира бяха изпълнени от доц. Стефан Стефанов, и.д. ръководител катедра по Теология при ШУ” Епископ Константин Преславски” и Юлиян Русев, семинарист и богослов.
На Божествената Литургия  присъстваха множество вярващи от квартала, близките села и гр. Шумен, стекли се в Божия дом, за да получат благословението на Църквата.  След богослужението отец Васил произнесе проповед върху евангелския текст за празника, която беше акцентирана върху проявяването на милосърдие към всички хора и дори към враговете ни. Отецът благослови вярващите и ги призова да бъдат все така привързани към Църквата и Христа, Който е Сърцеведец и Спасител на човешкия род, призова ги също към единение, мир и взаимопомощ.

След Св. Евхаристия в храма бе отслужен и Молебен за мир по света и единение на българската нация.



Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.