17 ноември 2015 г.

Филм за чудотворната икона "Достойно есть" ще бъде излъчен в Благоевград

Православният информационен център към Неврокопска св. митрополия ще излъчи документален филм за чудотворната икона на Св. Богородица - "Достойно есть". 
Разказът е за чудотворния образ в гр. Бухово и за чудното събитие, което се случило преди десет века на св. Гора - Атон. Зрителите ще могат да научат и от къде идва точно това наименование на чудотворната икона, както и песнопението, което е изпято от ангела в българската килия на Св. Гора. 

Филмът е на Зорница Гюрова и ще се излъчи утре от 18:00 часа в зала 5 на Община Благоевград.
Вход свободен. 
Блогът се поддържа от православни младежи обучаващи се в Софийската Духовна Семинария "Св. Йоан Рилски" и Богословския Факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той е създаден, за да може светлото спасително Слово на Христа Бога и Боговдъхновеното учение на Св. Православна Църква да достигнат до повече хора. Надяваме се да ни извините ако случайно сме допуснали някаква грешка, при написване на текстове или нещо друго. Имаме и канал в Youtube, където може да чуете аудио записи на проповеди и слова на Св. Отци. Разбира се и за тях се извиняваме понеже записите не са професионални.